Kunstilaupäevad - tuurid ja töötoad

Laupäev, 25. mai kell 13:00 - 14:30

Kiek in de Köki kindlustustemuuseum • Lühike Jalg 9a, 10130 Tallinn, Harju maakond, Eesti

Kutsume kõiki Neitsitorni kunstipäevadele, kus räägime linna esimeses kunstniketornis elanud ja töötanud kunstnikest. Seejärel saab igaüks ka ise kunstnikuna kätt proovida.

Esimesel kunstilaupäeval, 6. aprillil peatume pikemalt eesti kunstnikul, Henrik Olvil, kelle sünnist möödus tänavu jaanuaris 130 aastat. Olvi oli mitmekülgne autor, kes sai omal ajal tuntuks uuendusliku käekirjaga ja tegutses nii maalikunstniku, skulptori kui ka teatrikunstnikuna. Olvi elas ja töötas Neitsitorni esimese korruse korteris.
Kunstilaupäeva töötuba toimub inspireeriva vaate taustal ja kätt ning kreatiivsust saab proovida akvarellmaalis. Akvarellidega maalimine on rahustav ja jõukohane ka neile, kes arvavad, et nad maalida ei oska. Töötoas tutvume akvarellmaali tehnikate ja nippidega ning valmib töö, mille saad kohe ka kaasa võtta.

Teisel kunstilaupäeval, 25. mail peatume pikemalt Eesti esimesel naiskunstnike rühmitusel - Tarbekunstiateljeel (Atelier für Kunstgewerbe), mille asutamisest möödub tänavu 120 aastat. Ateljee asutasid noorte ettevõtlike naiskunstnikena Anna Elisabeth von Maydell, Magda Luther, Ebba Weiss ja Lilly Walther. Just Lilly Waltheri (1866-1946) ateljeestuudios Neitsitorni teisel korrusel tarbekunstiateljee asutatigi.
Baltisaksa päritolu naised olid oma hariduse saanud Euroopa eri paigus ja soovisid nüüd oma oskustega edendada kohalikku kunstielu.
Teise kunstilaupäeva töötoas saab kätt proovida tarbekunstiga. Tarbekunst on kunstiharu, mis hõlmab tarbeesemete kunstilist kujundamist. Neitsitorni töötoas saab igaüks meisterdada omale nahast järjehoidja ning kujundada selle marmoreerimise tehnikas vastavalt oma nägemusele.

Tuurid ja töötoad toimuvad Neitsitornis, aadressil Lühike jalg 9a.

Kiek in de Köki kindlustustemuuseum • Lühike Jalg 9a, 10130 Tallinn, Harju maakond, Eesti

Google Map of Lühike Jalg 9a, 10130 Tallinn, Harju maakond, Eesti

Tallinna Linnamuuseum

610 4178

info@linnamuuseum.ee