MEESTELE | Hääle aktiveerimise töötuba Ave Oja juhendamisel

Kolmapäev, 23. oktoober kell 18:00 - 21:00

Saabuda palun kell 17:50

Taiji klubi • Pärnu maantee 102, 11312 Tallinn, Harju maakond, Eesti

Tere tulemast maagilisse ja väekasse hääle avamise töötuppa Ave Ojaga – ainult meestele!

📷 Töötoas tehakse pilte, et jäädvustada seda imelist protsessi. Kui sa ei soovi pildile jääda, siis anna sellest julgelt teada ja tagame, et sind ei jäädvustata.

Mida oodata Ave Oja töötoast?

Töötubades on võimalik vabaneda hirmust laulmise ees ning leida oma tõeline ja autentne hääl. Minu töötoas kohtuvad maagia, mängulisus, looming ja häält toetavad tehnikad.

Töötuba toimub turvalises ja hoitud ruumis koos väikese grupiga. Kõigil grupitöö osalistel on võimalik tunda ja näha imelisi tulemusi!

Grupis osalevate inimeste arv on piiratud, sest töö käib hääle ja keha aktiveerimise tasandil, mitte ainult teadmiste edasi andmisel.

Minu töö põhineb neljal alustalal:

  1. käsitlen põhjalikult hingamist
  2. kõri vabastamine
  3. oma hääle kuulmine
  4. võimsate häälikute õpetamine, mis aitavad avada südant.

Viisipidamatus on müüt, sest iga inimene kannab endas võimet laulda!

Lisaks inimese enda hääle aktiveerimisele kasutan erilisi tehnikaid valudest ja ülekaalulisest vabanemiseks. Peagi saan abistada veel:
✧ unetuse,
✧ depressiooni,
✧ja ärevuse probleemide korral.

Kellele on töötuba mõeldud?
✧ Oma töötubadesse ootan inimesi, kes arvavad, et nad ei pea viisi, ei tunneta rütmi ega oska laulda.
✧ Abistan rõõmuga kõiki lauljaid, kellel on pinge kõri piirkonnas ja teatud hääleregistrites probleeme laulmisega.
✧ Oodatud on kõik inimesed, kes teevad häälega tööd, sest minu töötubades saab hääle kestvusele ja kandvusele mõjuvõimu juurde anda.
Olen arvamusel, et muusika ja hääl on meie kõigi ravi ja vägi!

Kes on Ave Oja?

Olen 41-aastane ja teinud läbi palju õppetunde. Kasvasin üles perekonnas, kus keegi ei olnud musikaalne ja teiste arvates ei pidanud ma viisi. 14-aastaselt otsustasin, et minust saab laulja. Kuna keegi minusse ei uskunud ega soovitud mind sellel teekonnal toetada või õpetada. Seega otsustasin iseseisvalt õppida laulmist. Pühendusin sellel kaks aastat, igapäevasel harjutasin ja õppisin omal käel laulmise tehnikaid. Õppisin ära meetodid, mis olid väljaspool laulmise õppimise raamistikku.

Harjutamise tulemusena võitsin 16-aastaselt oma esimese rahvusvahelise laulukonkurssi klassikalise muusika alal. Sellest hetkest alates avanesid mulle paljud uksed. Leidsin endale lõpuks õpetaja, kelle abiga sain hakata lauluoskust edasi treenima.

Olin väga tänulik, et sain lõpuks muusikasse sügavamalt sukelduda ja see viis mind rahvusvaheliselt suure eduni - 19-aastaselt sain võimaluse olla Norra Kuninglikus Rahvusooperis peaosas. Lisaks kõigele sain 19-aastaselt elutööpreemia Sindi linnalt, kus ülesse kasvasin. See oli mulle tõeline au töö eest, mida olin selles vanusaavutanud.

Minu eripäraks lauljana ei olnud mitte niivõrd tehniliselt õigesti laulmine, kuivõrd südamest laulmine.

Tehniliselt oskuslikke lauljaid on palju, aga iga laulja ei suuda publiku südameid puudutada. Minu eesmärgiks lauljana oli alati oma häälega igat publikus olevat hinge sügavalt puudutada. Laulmine on hingestatud seisund, mitte tehniline nootide tabamine. Kahtlemata tuleb laulutehnikat kasutada, aga esmajärjekorras ma seda ei õpeta.

Minu lauljakarjäär lõppes ühe traagilise õnnetuse tõttu, mille tagajärjel pidin laulmisest loobuma aastakümneteks. Tänu sellele kogemusele saan ma täna inimeste hääli aktiveerida ning avada. Mul ei ole tervet diafragmat nagu teistel, kuid see füüsiline eripära on viinud mind väga erilise ja geniaalse hingamistehnika omandamiseni.

See hingamistehnika on alustala kõigile, kes soovivad laulda.
Teiseks on mul väga suur seljavigastus, mille tõttu olen pidanud läbima väga suuri kannatusi. Nüüdseks olen aga ka seljavaludele teinud lõpu, sest häälel on teatud sagedustel maagiline võime ravida ja efektiivselt vähendada valu.

Minu hääl avanes uuesti 2023. aasta sügisel ja hing 2024. a suvel. Pika vaikimise tagajärjel olen kujunenud selleks inimeseks, kes tõesti teab mida teeb. Lisaks õpetamisele asusin 41-aastaselt õppima klaverit, et saada heliloojaks – saata muusika ja häälega korda imesid.

Imeliste hetkedeni!

Kunagi ei ole hilja ja kui kellegi salasoov ning unistus on laulmine, siis oled väga oodatud sellele imelisele teekonnale!

Taiji klubi • Pärnu maantee 102, 11312 Tallinn, Harju maakond, Eesti

Google Map of Pärnu maantee 102, 11312 Tallinn, Harju maakond, Eesti