Dvēseles ceļš: vakara krēsla, mūza-iedvesmotāja un sapnis par pārtapšanu. Dabā balstīts un uz pieredzes iegūšanu vērsts retrīts.

Monday 7. August at 12:00 - Thursday 10. August 2023 at 13:30

Center of spiritual practices Stacija • Lūžņas Stacija, LV3601 Luzna, Targales parish, Latvia

Online ticket sales has ended.

Aicinām četru dienu un trīs nakšu piedzīvojumā savas dvēseles ceļa iepazīšanā. Imants Ziedonis raksta: “Nekas nav tik viegli kā atrast ceļu tumsā. Nāc, nebaidies. Esi drošs!

Dienasgaismā, tieši tur moka šaubas. Tā ir tā vieta, kur spožas gaismas piepildītā laukā tu gribi paļauties uz citu gājēju pēdām, citu braucēju iebrauktām riteņu sliedēm, citu cilvēku atstātām zīmēm. Gaismā tu domā – paļauties uz tām? Vai nepaļauties? Kā atrast savu ceļu, ja ik uz soļa ir citu atstātas norādes un aicinājumi?

Tāpēc, ja tu gribi sevi apliecināt, ej tumsā un neņem nevienu sev līdz. Visu var tumsā pazaudēt, bet sevi – tikai atrast. Nāc! Ar tevi ir tavas kājas – gudrās un saprotošās, viņas akmeņus un sūnas, un dubļus, un zaru brīkšķēšanu pazīst. Ar tevi ir tavas rokas. Ar tevi ir tavas acis un ausis. Un ap tevi ir tava tumsa – lielā un bezgalīgā. Ko tev vēl vairāk vajag?”

Jā, tumsa mums kādu maņu atņem. To, uz kuru savā dzīvē paļaujamies teju visvairāk, – redzi. Mēs skatāmies, mēs it kā redzam. Bet vai vienmēr ieraugām? Dienas lielāko daļu mēs pavadām nomodā. Mūsu acis ir atvērtas. Tomēr, lai cik savādi liktos, visbiežāk tad, kad esam krēslā, pievakarē, naktī, mēs pa īstam pamanām kaut ko no savas dzīves. Šajā brīdī mūsu maņas var mainīties un varam sajust mūzas-iedvesmotājas aicinājumu doties pārtapšanas ceļā. Doties pretī, jā, iespējams, nakts tumsai, Neziņas mākonim, vecā atlaišanai un jaunā sagaidīšanai.

Jā, tumsa mums atņem kādu maņu. Taču, iespējams, tikai krēslas zonā varam sākt gatavoties tam, lai ļautu aiziet tām lietām un pieredzēm, kas mums agrāk bijušas ļoti svarīgas, bet kurām tagad pienācis laiks pateikt “paldies” un atlaist, tādējādi izbrīvējot sevī vietu kam jaunam. Mēs to zinām, lai gan ne vienmēr vēlamies atcerēties – jaunais nāk tikai tad, kad tam ir sagatavota vieta. Tāpēc dažkārt vienīgais, ko varam darīt, lai sagatavotu vietu jaunajam, ir doties vakara krēslā, klausīties mūzā-iedvesmotājā un atdzimt sapnī par pārtapšanu.

Mērķauditorija: cilvēki, kurus interesē dabas un dvēseles noslēpumi.

Kursu vada: Andrejs Vasiļjevs un Georgs Rubenis, Lassalle Kontemplationsschule via integralis sertificēti kontemplācijas skolotāji.

G. Rubenis ir Animas ielejas institūta (Animas Valley Institute, ASV) skolotāju mācību programmas dalībnieks. Viņš kā via integralis kontemplācijas skolotājs un Animas ielejas institūta pavadoņu programmas māceklis uzsver garīgās divvalodības mācīšanās nozīmi. Iespējams, vairāk nekā vienas garīguma valodas apgūšana mūsdienu cilvēkam var palīdzēt autentiskāk uztvert savā dvēselē notiekošo un precīzāk izmantot seno tradīciju atklātos tēlus garīgās izaugsmes atbalstam. Meditācija kā vērības prakse, no vienas puses, un maģiski mītiskās, dabas psiholoģijā sakņotās prakses, no otras puses, katras savā veidā ļauj tuvoties cilvēka dvēseles noslēpumam, izmantojot atšķirīgu valodu un tēlus. Tās māca mūs nonākt pie tās pieredzes, kas allaž atrodas viņpus cilvēciskiem vārdiem un priekšstatiem.

A.Vasiļjevs ir ieguvis datorzinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē. Piedalījies Otto Šarmera Presencing Foundation programmā (ASV, Bostonā). Viņš ir Lassalle Kontemplationsschule via integralis autorizēts kontemplācijas skolotājs un vada regulārus darbseminārus Integrālās izglītības institūtā. Andreja īpašā prasme ir spēja pielietot dažādus praktiskus vingrinājumus atbilstoši darbsemināra kontekstam.

Norises vieta: garīgo prakšu centrs Stacija, Ventspils novada Lūžņas ciems, www.stacija.lv.

Kursa maksa 500 EUR (ieskaitot PVN), nakšņojot teltī ar ērtu matraci, vai 575 EUR (ieskaitot PVN), nakšņojot istabiņā.
Cenā iekļautas 10 ēdienreizes.

Kursa darba kārtība
Pirmdiena
12.00 Sākums
Ceturtdiena
13.30 Noslēgums

Center of spiritual practices Stacija • Lūžņas Stacija, LV3601 Luzna, Targales parish, Latvia

Google Map of Lūžņas Stacija, LV3601 Luzna, Targales parish, Latvia

SIA Soulcraft

info@soulcraft.eu