.Chris Cutler | Giorgos Varoutas | Dimos Vryzas live @ Ov Off Studio

Wednesday 17. April at 21:00 - 23:00

Ov Off studio • Feidippidou 22, 3rd floor, 115 27 Athens, Attika, Greece

Online ticket sales has ended.

.Chris Cutler | Giorgos Varoutas | Dimos Vryzas live @ Ov Off Studio

17 απρίλη 21.00

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο θρυλικός Chris Cutler (Κρουστός, συνθέτης, καλλιτέχνης) συναντάται με τον Γιώργο Βαρουτά και τον Δήμο Βρύζα στο Ov Off Studio για μια απρόβλεπτη συναυλία, απόφαση της τελευταίας στιγμής.
Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Chris Cutler | drums
Giorgos Varoutas | guitar, fx
Dimos Vryzas | violin, fx

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Chris Cutler
Κρουστός, συνθέτης, στιχουργός, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός, υπεύθυνος της δισκογραφικής εταιρείας Recommended Records (ReR).
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ίδρυσε την Ottawa Music Company - μια 22μελή ροκ ορχήστρα - πριν ενταχθεί στο βρετανικό πειραματικό συγκρότημα Henry Cow, με το οποίο περιόδευσε, ηχογράφησε και εργάστηκε σε έργα χορού και θεάτρου για τα επόμενα 8 χρόνια. Στη συνέχεια συμμετείχε στην ίδρυση μιας σειράς συγκροτημάτων όπως: Art Bears, News from Babel, Cassiber, The (ec) Nudes, p53 και The Science Group - και ήταν μόνιμο μέλος των Αμερικανικών συγκροτημάτων Pere Ubu, Hail και The Wooden Birds. Εκτός από μια σειρά ειδικών έργων για σκηνή, θέατρο, κινηματογράφο και ραδιόφωνο, εξακολουθεί να εργάζεται σε διαδοχικά έργα με τους Fred Frith, Jon Rose, The Hyperion Ensemble, Annie Gosfield, Tim Hodgkinson, David Thomas, Peter Blegvad, Daan Vandewalle, Stevan Tickmayer, Lotte Anker και τον Ρουμάνο φασματογράφο Iancu Dumitrescu και την Ana Maria Avram, Himmel , The Watts, Το Peter Blegvad Quintet και What River - και συνεργάζεται με όλους τους συνήθεις υπόπτους σε όλα τα συνήθη αυτοσχεδιαστικά πλαίσια. Έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο ως σολίστ με το εκτεταμένο ηλεκτρονικό κιτ του.
Ίδρυσε και διευθύνει την ανεξάρτητη δισκογραφική ReR Megacorp και την υπηρεσία διανομής έργων τέχνης Gallery and Academic. Επιμελήθηκε το περιοδικό New Music Unfiled για 7 χρόνια και είναι συγγραφέας της θεωρητικής συλλογής File Under Popular - καθώς και πολλών άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε 16 γλώσσες. Έχει διατελέσει καθηγητής στη Σχολή Μουσείων της Βοστώνης ενώ εδώ και χρόνια δίνει διαλέξεις για θεωρητικά και μουσικά θέματα παγκοσμίως.
Praise:
"Chris Cutler has to be one of the finest, most inventive drummers this country has ever produced" - BBC
"... a Diaghlev of the New Sound Art" - Miller Puckette - International Computer Music Association
"Britain's most broadly musical drummer, an electronic composer who just happens to have chosen a drumkit" - The Wire

Γιώργος Βαρουτάς
Ο Γιώργος Βαρουτάς ασχολείται µε την κιθάρα και την τέχνη του ήχου. Το πεδίο ενδιαφέροντός του αφορά την εξέλιξη εκτεταμένων τεχνικών και την εφαρμογή αναλογικών και ψηφιακών εφέ στην κιθάρα, καθώς και τη ζωντανή δειγματοληψία και επεξεργασία ακουστικών οργάνων (live sound processing). Έχει συµµετάσχει σε µια σειρά διεθνών projects που ενσωµατώνουν τις µουσικές διαφόρων παραδόσεων στη σύγχρονη ηλεκτρονική µουσική (Punkt Festival, Improv Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κ.α.). Είναι ιδρυτικό µέλος των Vault of Blossomed Ropes και των Skraut. Οι συνεργασίες του σε δισκογραφία και συναυλίες περιλαμβάνουν τους Steve Jansen, Ko Ishikawa, Chris Culter, Jan Bang, Arve Henriksen, Άννα Λινάρδου, Νίκο Σιδηρoκαστρίτη, Βάσω ∆ηµητρίου, Χάρη Λαµπράκη, Νίκο Φωκά, Στέλιο Ρωµαλιάδη, Σίμο Ρηνιώτη κ.α. Το 2018 κυκλοφόρησε το ντεµπούτο του σόλο άλµπουµ “Chronostasis” από την βρετανική ReR Megacorp του Chris Cutler, το όποιο έλαβε πολύ θετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το Δεκέμβριο του 2023 επιμελείται και συμμετέχει στη σειρά συναυλιών ''Ostomachion Sessions'' που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και φιλοξενούν σημαντικούς αυτοσχεδιαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γύρω από ένα πλαίσιο εξερεύνησης της διάδρασης μεταξύ ακουστικών και ηλεκτρονικών οργάνων.

Δήμος Βρύζας

Ο Δήμος Βρύζας είναι βιολιστής, αυτοσχεδιαστής, sound artist και performer γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, το 1992. Η δουλειά του επικεντρώνεται, τα τελευταία χρόνια, στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την πειραματική μουσική. Σπούδασε Αυτοσχεδιασμό με τους Fred Frith και Alfred Zimmerlin. Στη μουσική του διαδρομή δέχτηκε ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική έως τη rock, τη noise και την ambient μουσική. Τα ενδιαφέροντά του, σήμερα, στρέφονται στη διερεύνηση των ηχητικών ορίων του βιολιού, στον πειραματισμό με το κοντράστ ακουστικού /ηλεκτρονικού ήχου και στην αναζήτηση νέων τρόπων μουσικής έκφρασης. Το βιολί είναι η κύρια πηγή του ήχου του. Πολύ συχνά χρησιμοποιεί τη φωνή του ή και άλλα όργανα για να κάνει μουσική. Η δημιουργία podcasts, ηχητικών τοπίων, η ενασχόληση με το θόρυβο και η σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο και το θέατρο βρίσκονται επίσης στον πυρήνα της δουλειάς του. Ο Δήμος Βρύζας έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές/στριες, συνθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και χορευτές/τριες σε διάφορα projects ανά την Ευρώπη.Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει, ηχογραφεί και εμφανίζεται ζωντανά μαζί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα, την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία κ.ά.

Ov Off Studio

8 euros(or more)
..............
που;
Ov Off Studio
Αθήνα
Φειδιππίδου 22
3ος όροφος

Πότε;
17 /04
ξεκινά: 21.00

Πόσο;
συνεισφορά: από 8 ευρώ
ή και περισσότερα

tip: Βάλτε τις καλές σας κάλτσες!

Ov Off studio • Feidippidou 22, 3rd floor, 115 27 Athens, Attika, Greece

Google Map of Feidippidou 22, 3rd floor, 115 27 Athens, Attika, Greece

Ov Off Studio

6936250571

mayastamati@gmail.com