Практична свесност I Курс: Јасност & II Курс: Емоции Маj 20-21.2023 со проследување на 30.05.2023, со Биљана Ѓуроска

Сабота 20. мај на 10:00 - Недела 21. мај 2023 на 17:30

Praktichna Svesnost Makedonija • Ul. Bul. Asnom BR 138/3, 1000 Skopije, Аеродром, Северна Македонија

Продажбата на билети преку Интернет заврши.

Курс I: Јасност & Курс II: Емоции

ЈАСНОСТ
Првиот курс Ве воведува во нов начин на живеење, ќе научите за системот на петте тела, и како да ја користите свесноста како ваш личен GPS систем. Системот на петте тела нуди холистична перспектива на животот која Ви овозможува да се разберете себе, Вашите емоции, мисли и вистинското јас.

Техниките на овој курс Ве водат во сегашниот момент. Ќе научите да ја користите практично свесноста, создавајќи фокус и креативност во секоја ситуација. Ќе се здобиете со продлабочено разбирање на Вашиот внатрешен свет и ќе се сретнете со Вашето вистинско јас, кое може да биде искуство кое ќе ви го промени животот.

Ќе научите и ќе доживеете.

 • Откритието на јогините за скриената анатомија на човековото тело
 • Потивок и смирен ум, замолкнување на внатрешниот критичат.
 • Крајот на менталната конфизија и магла.
 • Практично користење на свесноста.
 • Мапа за успех во животот и компас за навигација.

ЕМОЦИИ
Колку често чувствувате разочараност, страв и анксиозност?
Како вашите емоции играат улога во вашите меѓучовечки односи? Флуктуирачките емоции може да ни изгледаат минливи, но всушност тие се постојани. И, за жал, луѓето имаат многу малку средства за надминување на негативните емоции. Правиме залудни обиди да ги потиснеме, игнорираме, или да ги проектираме на другите.

Во вториот курс ќе научите како да се ослободите од вашите емоции, кое како резултат Ве води до природен спокој и мир. Може засекогаш да ги реши проблематичните емоции за неколку секунди. Ова Ве ослободува од контролата на подсвеста.

Зајакнувањето на вашето користење на свесното осознание е критично за слободата и трансформацијата. Постепено, се здобивате со контрола на вашиот внатрешен и надворешен свет. Емоциите и мислите стануваат свесна алатка која ќе може да ја користите како што сакате. Природната свесност и јасност започнуваат да испливуваат. Увидите и интуицијата ќе станат поспремни за располагање. Вистинкото Јас почнува да просјајува заедно со спокојот и радоста.

Ќе научите и доживеете:

 • Зајакната стабилност.
 • Намалена приврзаност.
 • Значително подобрено емотивно здравје.
 • Елиминиррање на негативните емоции (засекогаш) за неколку секунди.
 • Ослободени од страв користејќи посебна јога техника.
 • Како дел од I & II курс е и дополнителниот ден за проследување за да се избрусат техниките.

Распоред на предавањето, Главен ден
09:45 - 10:00 Регистрација
10:00 - 12:00 Вовед, Теорија, Вежби
12:00 - 13:00 Ручек
13:00 - 15:00 Теорија и Вежби
15:00 - 15:30 Пауза
15:30 - 17:00 Теорија и Вежби

Ден за проследување
17:00 - 17:30 Регистрација на ZOOM
17:30 - 19:15 Теорија и Вежби
19:15 - 19:45 Пауза
19:45 - 21:30 Теорија и Вежби

Praktichna Svesnost Makedonija • Ul. Bul. Asnom BR 138/3, 1000 Skopije, Аеродром, Северна Македонија

Google Map of Ul. Bul. Asnom BR 138/3, 1000 Skopije, Аеродром, Северна Македонија

PRAKTICHNA SVESNOST MAKEDONIJA

Biljana.Gjuroska@practicalconsciousness.org